Hudvård

Det är en självklarhet för de flesta människor att vår hälsa hänger ihop med vad vi äter. Men hur är det med det vi smörjer på huden ?

Kunskapen om hudens upptagningsförmåga växer hela tiden. Att vår hud absorberar vissa ämnen blir allmer en självklarhet. Nya undersökningar visar att flera otrevliga ämnen som kan finnas i hudvårdsprodukter och tas upp genom huden också blir kvar i kroppen, som t ex syntetiska myskdoftämnen och vissa lösningsmedel. Därför är vi många idag som vill använda hud- och hårvårdsprodukter med välbeprövade naturråvaror.

Den största skillnaden mellan vanligkosmetik och naturkosmetik är att i naturkosmetik används förnyelsebara råvaror, som kan komposteras och återanvändas. Den viktigaste råvarugruppen är vegetabiliska oljor och fetter till skillnad från paraffinolja (mineralolja/vaselin) i vanlig kosmetik som utvinns ur den ändliga resursen råolja.

Dofter och parfymering i naturkosmetik härstammar från naturens egna dofter, blandningar av växtens eteriska oljor.

Läs mer på www.bdih.se